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Registros recuperados : 10 | |
3. | | AMARAL, J. A. T. do; RENA, A. B.; AMARAL, J. F. T. do. Crescimento vegetativo sazonal do cafeeiro e sua relação com fotoperíodo, frutificação, resistência estomática e fotossíntese. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 3, p. 377-384, mar. 2006 Título em inglês: Seasonal vegetative growth of the coffee plant and its relationship with the photoperiod, fructification, stomatic resistance and photosynthesis. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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4. | | AMARAL, J. A. T. do; CORDEIRO, A. T.; RENA, A. B. Efeitos do Alumínio, Nitrato e Amônio sobre a composição de metabolitos nitrogenados e de carboidratos em Stylosanthes guianensis e S. Macrocephala. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 2, p. 313-320, fev. 2000. Título em inglês: Effects of aluminum, nitrate and ammonium of the metabolic nitrogened composition and of carboidrates in Stylosanthes guianensis and S. Macrocephala. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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6. | | AMARAL, J. F. T. do; LAVIOLA, B. G.; AMARAL, J. A. T. do; TOMAZ, M. A.; MARTINS, L. D.; COSTA, F. P. Pinhão-manso: importância econômica, fenologia, propagação e aspectos nutricionais. In: ANDRADE, F. V.; PASSOS, R. R.; MENDONÇA, E. de S.; LIMA, J. S. de D.; FERREIRA, A. Tópicos especiais em produção vegetal II. Alegre, ES: UFES, Centro de Ciências Agrárias, 2011. p. 1-20 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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8. | | AMARAL JÚNIOR, A. T. do; BRAUN, H.; AMARAL, J. F. T. do; AMARAL, J. A. T. do; REIS, E. F. dos; ZANETI, L. Z.; CAVATTE, P. C.; VERDIN, J.; SILVEIRA, G. J. V. Produção de tomateiros propagados vegetativamente. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 405, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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9. | | BRAUN, H.; AMARAL JÚNIOR, A. T. do; AMARAL, J. F. T. do; REIS, E. F. dos; AMARAL, J. A. T. do; ZANETI, L. Z.; VERDIN, J. SILVEIRA, G. J. V.; CAVATTE, P. C. Propagação vegetativa de tomateiro. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 405, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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10. | | FERREIRA, A.; LIMA, A. B. P; MATTA, F. de P.; AMARAL, J. A. T. do; LOPES, J. C.; PEZZOPANE, J. E. M.; FERREIRA, M. F. da S.; POLANCZY, R. A.; SOARES, T. C. B. (ed.). Tópicos especiais em produção vegetal I. Alegre, ES: UFES, 2009 528 p. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 10 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Café. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
16/04/2012 |
Data da última atualização: |
16/04/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MACEDO, C. M. P. de; LOPES, J. C.; AMARAL, J. A. T. do; FONSECA, A. F. A. da; AMARAL, J. F. T. |
Afiliação: |
CÉLIA MARIA PEIXOTO DE MACEDO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; JOSÉ CARLOS LOPES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; JOSÉ AUGUSTO TEIXEIRA DO AMARAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; AYMBIRE FRANCISCO A DA FONSECA, SAPC; JOSÉ FRANCISCO TEIXEIRA DO AMARAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO. |
Título: |
Tolerance of arabica coffee cultivars for aluminum in nutritive solution. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: Brazilian Archives of Biology and Technology: An international Journal v.54, n. 5, p. 885-891, september-october, 2011. |
Páginas: |
885-891 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work aimed to evaluate the Coffea arabica cultivars for aluminum toxicity tolerance, in modified Hoagland solution. A completely randomized design with five repetitions in a factorial 4 x 4 (cultivar x combinations of aluminum) was used. After 44 days of the sowing, were transferred ten seedlings each cultivar germinated in the absence of Al3+ to solution without Al3+, and ten for solution with Al3+; ten seedlings each cultivar germinated in presence of Al3+ to solution without Al3+, and ten for solution with Al3+. In the treatment with aluminum, the element was added to the nutritive solution in the concentration of 0.83 mmol L-1 as Al2(SO4)3.16H2O. The cultivars Catuaí Amarelo IAC 62 and Iapar 59 were tolerant to the aluminum; cultivar Oeiras presented intermediate tolerance, while cultivar Obatã IAC 1669-20 was sensitive. The tolerance of the coffee cultivars to the aluminum during the initial development of the seedlings did not depend on the presence of aluminum in the germination phase. |
Palavras-Chave: |
Aluminum toxicity. |
Thesagro: |
Coffea Arábica. |
Thesaurus NAL: |
Breeding; Vigor. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01736naa a2200229 a 4500 001 1922435 005 2012-04-16 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMACEDO, C. M. P. de 245 $aTolerance of arabica coffee cultivars for aluminum in nutritive solution.$h[electronic resource] 260 $c2011 300 $a885-891 520 $aThis work aimed to evaluate the Coffea arabica cultivars for aluminum toxicity tolerance, in modified Hoagland solution. A completely randomized design with five repetitions in a factorial 4 x 4 (cultivar x combinations of aluminum) was used. After 44 days of the sowing, were transferred ten seedlings each cultivar germinated in the absence of Al3+ to solution without Al3+, and ten for solution with Al3+; ten seedlings each cultivar germinated in presence of Al3+ to solution without Al3+, and ten for solution with Al3+. In the treatment with aluminum, the element was added to the nutritive solution in the concentration of 0.83 mmol L-1 as Al2(SO4)3.16H2O. The cultivars Catuaí Amarelo IAC 62 and Iapar 59 were tolerant to the aluminum; cultivar Oeiras presented intermediate tolerance, while cultivar Obatã IAC 1669-20 was sensitive. The tolerance of the coffee cultivars to the aluminum during the initial development of the seedlings did not depend on the presence of aluminum in the germination phase. 650 $aBreeding 650 $aVigor 650 $aCoffea Arábica 653 $aAluminum toxicity 700 1 $aLOPES, J. C. 700 1 $aAMARAL, J. A. T. do 700 1 $aFONSECA, A. F. A. da 700 1 $aAMARAL, J. F. T. 773 $tIn: Brazilian Archives of Biology and Technology: An international Journal$gv.54, n. 5, p. 885-891, september-october, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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